Home Voorstellen Kraamzorg Reviews Cursussen Contact

info@lotuskraamzorg.nl                                                                                                                                                                     KCKZ  210755    ©  2016

Aanmelden Kraam

 BEL VOOR MEER  INFORMATIE 06 - 24134972

Neem gerust contact met mij op voor vragen of informatie.


Mag ik zelf kiezen bij welke kraamzorgorganisatie ik de zorg afneem?

Ja, je mag zelf een zzp-er of organisatie kiezen die het best bij je wensen past. Lotus Kraamzorg heeft met alle zorgverzekeraars een contract, dit betekent dat mijn zorg altijd vergoed wordt door de zorgverzekering. Kraamzorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Voor iedereen is er een wettelijke eigen bijdrage van € 4,20 per uur. (Net als bij organisaties) Afhankelijk van je verzekering wordt de eigen bijdrage voor kraamzorg geheel, gedeeltelijk, of niet vergoed. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden of je kunt hierover contact opnemen met je zorgverzekering.

Voor wanneer moet ik mij aanmelden?

Je kunt je beter zo snel mogelijk aanmelden anders zit ik vol. In ieder geval voor de 5e maand van je zwangerschap.

Heb jij ook meerdere kraamverzorgenden in dienst?

Nee ik ben zelfstandig en werk voor mij zelf, werk niet voor een (grote) organisatie. Als je kiest voor Lotus Kraamzorg dan kun je er vanuit gaan dat ik de zorg kom verlenen.

Als je nu ziek bent wat gebeurd er dan?

Lotus Kraamzorg werkt samen met meerdere kraamverzorgenden bij onvoorziene omstandigheden komt er een collega. Dit wordt door mij geregeld.

Kan ik kraamzorg krijgen van Lotus Kraamzorg als ik verder weg woon ?

Jazeker, Lotus Kraamzorg werkt in heel het Noorden van Nederland, denk hierbij aan Drenthe, zuid Groningen, zuid Friesland en in de kop van Overijssel.  Ook Duitsland behoort tot de mogelijkheden (grensstreek en verzekerd bij een Nederlandsche zorgverzekering) De kilometers die ik rijd om bij je te komen worden natuurlijk niet aan jouw gedeclareerd.

Als ik mij al heb ingeschreven bij een andere/grote organisatie en liever van Lotus Kraamzorg zorg wil kan ik dat dan nog veranderen?

Ja dat kan maar dan wel eerst contact met mij opnemen, via de mail of telefonisch.

Moet ik zelf een weegschaal aanschaffen?

Nee, tijdens de kraamweek heb ik een babyweegschaal bij mij. En na de kraamtijd is een weegschaal in principe niet nodig.

Als ik borstvoeding wil geven is het dan nodig om een borstkolf in huis te hebben?

Nee dat hoeft niet. Mocht deze nodig zijn tijdens de kraamtijd dan is deze te huren via de verloskundige of thuiszorgwinkel.

Krijg ik een intake thuis?

Ja, ik kom bij je thuis om de kraamzorg door te spreken. Rond de 29ste week van je zwangerschap neem ik contact met jullie op om een afspraak te plannen.

Moet ik de kleertjes e.d. ook wassen en strijken voor het eerste gebruik?

Wassen wel, er zit een soort van papje in de kleding die er even uitgewassen moet worden. Dit kan op een kort was programma. Het beste is om geen wasverzachter te gebruiken, een scheutje azijn aan je was toevoegen werkt ook als wasverzachter. Strijken is niet nodig.

Veel gestelde vragen