Home Voorstellen Kraamzorg Reviews Cursussen Contact

info@lotuskraamzorg.nl                                                                                                                                                                     KCKZ  210755    ©  2016

Aanmelden Kraam

 BEL VOOR MEER  INFORMATIE 06 - 24134972

Babymassage


Goed voor je baby en heerlijk voor jou!

 

Je bent net bevallen, je ritme komt langzaam terug.  Je wilt eigenlijk wel iets met je baby ondernemen. In groepsverband, contact met andere moeders. Dan is babymassage een leuke activiteit om samen met je baby te doen. Een moment van rust, aandacht en samenzijn op een fijne en ontspannen manier.

 

Liefdevolle aandacht helpt de baby een gezond lichaamsgevoel te ontwikkelen en creëert een heerlijke band tussen ouders en kind.

 

Door je baby aan te raken is er contact en warmte waardoor je ontspanning creëert.  Door te masseren stimuleer je de spier ontwikkeling en prikkel je de zintuigen.

De boodschap van handen en hart begrijpt een baby instinctief. De eerste taal die een kind leert is de taal van aanraken. Het is in staat om een enorme hoeveelheid signalen op te vangen en te verwerken.

 

Lichamelijke contact is daarom heel belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby. Vooral de eerste maanden zijn hiervoor heel geschikt: je baby ligt nog stil en vindt het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Jouw vertrouwde geur en stem zijn immers heel dichtbij. Het versterkt de band tussen ouder en baby en het is ook nog heerlijk om te doen.

 

Babymassage kan nog meer positieve invloeden hebben:

 
Wat kun je verwachten?


Tijdens de eerste les legt de cursusleidster het verloop van de cursus uit en maakt ze een begin met de babymassage. Ze start met de beentjes daarna voetjes en teentjes. Omdat je baby nog niet in staat is lang wakker te blijven en nog moeite heeft alle prikkels te verwerken, is dat in de eerste les ook meer dan voldoende. Onder het genot van een kopje thee of koffie kun je vervolgens je ervaringen bespreken met je medecursisten en vragen stellen aan de cursusleidster.


In de daarop volgende lessen worden de voorgaande lessen herhaald en voegt ze telkens een onderdeel toe zoals armpjes, handjes, buik en rug en als laatste het gezichtje. De baby’s vinden dit heerlijk en je ziet ze genieten. De laatste les sluiten we af met het badderen van je baby in de emmer.


Je krijgt een informatie mapje mee waar alle grepen duidelijk in staan beschreven en olie die je mee mag nemen  zodat je thuis ook aan de slag kan.

De kosten zijn € 85,- voor 4 lessen


Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden babymassage, vraag het zelf na bij je ziektekostenverzekering.